علوم کامپیوتر | Computer Science
دانشگاه کمرینو
معرفی دوره
امروزه علم کامپیوتر دارای کاربردهایی در تقریباً هر حوزۀ انسانی است. این رشته حوزۀ تاثیر خود را تا حد زیادی گسترده کرده است و تخصص آن بیشتر برای شروع یک شغل تخصصی مرتبط است. به این دلیل، دورۀ کارشناسی ارشد رشتۀ علم کامیپوتر در دانشگاه UNICAM آموزش خود را در 5 سرفصل مختلف ارائه میدهد که سعی میکنند انتظارات ترکیبی دانشجویان و بازار را همزمان محقق کنند. علاوه بر مجموعهای از سرفصلهای به روز که در ادامه توضیح داده شدهاند، کارشناسی ارشد رشتۀ علم کامپیوتر فرصتهای جالب توجه متعددی به دانشجویان میدهد تا جنبههای ترکیبیشان را وسعت بخشند. ** انفورماتیک کسب و کار و علم دادهها (BIDS) ** امروزه شرکتها با رویکرد مستمر در جهت انطباق سیستمهای ICT و زیرساختها گام برمیدارند. معرفی سیستمهای ICT باید به دقت لحاظ و برنامهریزی شود تا از شکستهای گسترده پیشگیری شود. همزمان، انطباق چنین سیستمهایی امکان «رویکرد داده-مبنا» در شرکت را به وجود میآورد تا تحلیل نقاط قوت و ضعف سازمان که با دادههای جمعآوریشده شروع میشود را ممکن سازد. این سرفصل قصد دارد به آموزش دانش و تواناییهای مرتبط با روششناسی و ابزارهای مدیریت تحول دیجیتال یک شرکت و بهرهگیری از چنین تحولی به دانشجویان بپردازد.
هوش مصنوعی و انفورماتیک برای روباتیک (AIIR)
امروزه جهان شاهد معرفی گستردۀ هوش ساختهشده در تقریباً تمام زمینههای انسانی است (برای مثال، تولید، کشاورزی، و سلامت). زمینههای جالب توجه ویژه و چالشبرانگیز زمینههایی هستند که هوش ساختهشده برای اجرای عینی و تاثیرگذاری بر واقعیت به کار میرود تا به اهداف خاص دست یافته شود، همانطور که برای مثال شهرهای هوشمند و زمینههای تولید هوشمند آن گونه هستند. در برخی موارد، سیستم مهندسی شامل هماهنگی عوامل خودکار (برای مثال، روباتها) است. سرفصل این رشته قصد دارد دانشجو را با دانش و شایستگیهای مربوط به روششناسی و ابزارهای لازم برای سیستمهای هوشمند که ممکن است شامل بخش فیزیکی باشد آشنا کند.
فناوریها و توسعۀ نرمافزار (SDT)
امروزه سیستمهای نرمافزار به صورت فزایندهای گسترده میشوند. روششناسی، فناوریها، و ابزارهای توسعۀ چنین سیستمهایی به طور مستمر در حال تغییر هستند و مهندسی سیستمهای نرمافزاری پیچیده به آموختن تواناییهای پیچیده در بسیاری از جنبههای مختلف این رشته نیاز دارد. سرفصل این رشته قصد دارد دانشجو را با دانش و تواناییهایی در مورد روشها و ابزارهایی برای مهندسی سیستمهای نرمافزار پیچیده آشنا کند. دانشجویی که با چنین سرفصلی فارغالتحصیل میشود قصد دارد شغلی در توسعۀ نرمافزار را آغاز کند و درک روشنی از فعالیتهای تشکیلدهندۀ فرایند توسعه و نیز فنون کارآمد موجود برای اجرای چنین فعالیتهایی با توجه به زمینههای کاربردی مختلف کسب کند.
امنیت سایبری (CySec)
امروزه سیستمهای نرمافزاری گستردهتر شدهاند و با گسترش آنها ریسکهای همراه بامربوط به کاربرد آنها نیز افزایش مییابد. جامعه نیاز فوری به متخصصینی متخصصانی دارد که بتوانند ریسکها را ارزیابی کنند و راه حلهای مرتبط با معرفی سیستم بر مبنای ICT را بیابند. این سرفصل قصد دارد دانشجویان را با دانش و تواناییهای مهندسی سیستمهای نرمافزار امنیت و تحلیل ریسکهای همراه با کاربرد سیستمهای ICT آشنا کند تا ارزیابی امنیت برای یک راه حل نرمافزاری مورد نظر حاصل شود و فعالیتهای کاهش ریسک را برنامهریزی کند.
روششناسی و فناوریهای ارتباط دیجیتال (MTDC)
امروزه متناسب بودن ارتباطات دیجیتال در حال افزایش است. کانالهایی که قبلاً هر نوع اطلاعات را انتقال میدادند در حال تغییر هستند و نیاز به نوآوری مستمر دارند. سازماندهی سیستمهای نرمافزار همچون ارتباطات دیجیتال تا حدی ویژه است و به تواناییهای ترکیبی نیاز دارد. به طور خاص، نمونههای جدید همچون بازیها در چنین زمینهای بیشتر مرتبط هستند. این سرفصل قصد دارد دانشجویان را با دانش و تواناییهایی در مورد روشها و ابزارهای درک و اجرای فناوریهای ارتباط دیجیتال کارآمد با تمرکز خاص بر فناوریهای دیجیتال برای ارتقاء میراث فرهنگی آشنا سازد.
مشاوران و راهنمایان تحصیلی