با ســاناگیتی مهاجرتی مطمئن به …
کانـــــادا
در سال های اخیر ، افراد بسیاری در سرتاسر دنیا قصد مهاجرت به کانادا را داشتهاند و روزانه به تعداد آنها افزوده میشود. اما بیشتر مردم نمیدانند چطور و چگونه باید برای سفر یا مهاجرت به کانادا اقدام کنند تا درخواست آنها پذیرفته شود. پروسه دریافت ویزای کانادا به دلیل بررسیهای متعدد و تشریفات اداری، بسیار پیچیده است. با این حال اگر بدانید مقامات کانادایی از متقاضیان سفر به این کشور چه میخواهند، میتوانید مسیر درستی برای گرفتن ویزای کانادا انتخاب کنید. با توجه به اهداف و شرایط شخصی، روشهای گوناگونی برای دریافت ویزای کانادا وجود دارد. همراه با تیم ساناگیتی باشید تا در مورد این ویزاها و شرایط اخذ آنها اطلاعات لازم را با شما به اشتراک بگذاریم.
ویزاهای اقامت موقت کانادا
ویزاهای اقامت دائم به کانادا
ویزای اقامت موقت کانادا
ویزای موقت کانادا ، نوعی از ویزا است که دارنده ویزا میتواند به مدت مشخصی – ۶ ماه یا کمتر – وارد کانادا شود. آنها پس از سپری شدن این زمان، باید خاک کانادا را ترک نمایند. افرادی که ویزای موقت دارند برای تمدید اقامتشان در این کشور باید وضعیت ویزای موقت خود را تغییر بدهند. از طرفی اگر سفارت کانادا با مشاهده پروندهتان متقاعد شود که قوانین ویزا را نقض نمیکنید، ممکن است ویزایی با اعتباری طولانی، معمولا تا پایان تاریخ انقضای گذرنامه، به شما بدهد.
1- ویزای توریستی
-
شرایط دریافت این ویزا:
- متقاضی باید بالاتر از ۱۸ سال سن داشته باشد تا بتواند بهطور مستقل برای اخذ این ویزا درخواست دهد. متقاضیان زیر ۱۸ سال نمیتوانند به تنهایی برای اخذ این ویزا اقدام کنند.
- باید تمام مدارک مورد نیاز برای دریافت این ویزا را ارائه کنید. البته این مدارک باید به زبان انگلیسی یا فرانسوی ترجمه شده باشند.
- متقاضی نباید سابقهی کیفری داشته باشد.
- برای مدت زمان اقامت خود در کانادا باید به اندازه ی کافی پول داشته باشید.
- برای دریافت این ویزا، معاینات پزشکی لازم نیست ، مگر اینکه بیماری خاصی داشته باشید که سفارت بخواهد به خوبی از آن آگاه باشد.
- باید ثابت کنید که قصد تحصیل یا کار در کانادا را ندارید.
2- ویزای تحصیلی
-
شرایط دریافت این ویزا:
- شرایط درخواست این ویزا نیز مانند ویزای توریستی است و باید تمام مدارک لازم را به ادارهی مهاجرت کانادا ارائه بدهید. علاوه بر موارد ذکر شده :
- باید یا ویزای توریستی و اجازهی تحصیل را داشته باشید یا عضو کشورهایی باشید که با کانادا روابط نزدیک دارند و نیازی نیست برای ورود به کانادا، حتما ویزا دریافت کنند. البته در این صورت هم باید حتما اجازهی تحصیل داشته باشید.
- پیش از شروع تحصیل در کانادا باید در یکی از موسسات آموزشی معتبر کانادایی پذیرفته شده باشید. در صورت نداشتن پذیرش نمیتوانید جهت اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنید.
3- ویزای ویژه
ویزای ویژه به والدین یا پدرومادربزرگهای شهروندان کانادایی یا افرادی که اقامت موقت کانادا را دارند، اجازه میدهد که به عنوان همراه به کانادا آمده و مدت طولانیتری در کنار آنها زندگی کنند. البته فرد دعوتکننده باید ثابت کند که از نظر مالی توانایی حمایت از افراد متقاضی ویزای ویژه را دارد. این ویزا ۱۰ ساله است اما در اصل تا پایان اعتبار گذرنامه متقاضی اعتبار دارد. دارنده ی این ویزا در هر بار ورود به کانادا، میتواند حداکثر دو سال در این کشور اقامت کند.
-
شرایط دریافت این ویزا:
- شرایط درخواست این ویزا نیز مانند ویزای توریستی است و باید تمام مدارک لازم را به ادارهی مهاجرت کانادا ارائه بدهید. علاوه بر موارد ذکر شده :
- باید معاینات پزشکی را انجام داد.
- دعوت کننده (فرزندان یا نوه های متقاضی) ویزا باید شهروند کانادایی بوده یا اجازه اقامت دائم را داشته باشند.
- دعوت کننده باید توانایی مالی نگهداری والدین خود در مدت زمان اقامت شان در کانادا را داشته باشد. به طور مثال فردی که مقیم کاناداست، در صورت تنها زندگی کردن باید حداقل سالانه ۲۴,۹۴۹ دلار کانادایی درآمد داشته باشد و اگر مخارج ۲ نفر در کانادا را تأمین میکند به حداقل ۳۱,۰۶۰ دلار کانادایی نیاز دارد.
4- ویزای تجارت، کسب و کار و یا اخذ نمایندگی
-
شرایط دریافت این ویزا:
- برای دریافت ویزای کسب و کار یا نمایندگی، باید علاوه بر شرایط کلی دریافت ویزا، شرایط خاص این ویزا را هم داشته باشید:
- باید ثابت کنید که قصد راهاندازی یک کسبوکار در ارتباط با شرکتی در کانادا را دارید یا اینکه برای شرکت در جلسه، کنفرانس یا کارگاه آموزشی دعوت شدهاید.
- باید ثابت کنید که قصد کار یا تحصیل در کانادا را ندارید .
- باید مراحل معاینات پزشکی را هم برای دریافت این ویزا بگذرانید.
5- ویزا برای متقاضیان به هدف تولد فرزند در کشور کانادا
-
شرایط دریافت این ویزا:
- شرایط کلی اخذ این ویزا مانند ویزاهای دیگر است و البته به معاینات پزشکی نیازی نیست، مگر اینکه بارداری از نوع پرخطر باشد.
6- اقامت موقت
اقامت موقت یا TRV برای افرادی است که با اهداف متفاوتی قصد سفر به کانادا را دارند. این اجازه فقط برای مدت زمانی است که فرد لازم دارد در کانادا حضور داشته باشد، مثلا حدود ۲ هفته برای شرکت در یک کارگاه آموزشی
7-ویزای کاری
-
شرایط دریافت این ویزا:
- ویزاهای موقتی نیروی کار خارجی به افرادی داده میشود که پیشنهاد شغلی در کانادا دارند و کارشان در مدت زمان ۶ ماه به پایان میرسد. البته امکان افزایش این مدت تا حداکثر ۴ سال وجود دارد و بعد از آن باید خاک کانادا را ترک کنید
ویزای اقامت دائم کانادا
ویزاهای اقامت دائم کانادا، ویزاهایی هستند که به دارندهی آن اجازه سکونت دائمی در کانادا اعطا میشود. این ویزاها به نام ویزاهای مهاجرتی هم معروف اند و چند نوع متفاوت دارند.
1- اکسپرس اینتری (Express Entry)
برنامهی اکسپرس اینتری، برنامهی مهاجرتی الکترونیکی است که دولت کانادا آن را طراحی کرده است. این برنامه به افراد سراسر دنیا اجازه میدهد که بر اساس مهارتها و تجربه کاریشان برای دریافت اقامت دائم کانادا اقدام کنند. بهعبارت دیگر، اکسپرس اینتری بهخودیخود برنامهی مهاجرتی نیست، بلکه روشی برای ارزیابی و انتخاب مهاجران توسط ادارهی مهاجرت و شهروندی کاناداست. این روش در برنامههای مختلف ازجمله موارد زیر مورد استفاده قرار میگیرد:
1-1 برنامه تجاری متخصصان فدرال (Federal Skilled Trades Program- FSTP) :
این ویزای اقامت دائم به صاحبان کسب و کاری داده میشود که در مشاغلی مانند نجاری، مکانیک هواپیما، اپراتورهای جرثقیل، مکانیک تجهیزات سنگین، برق، ماشینآلات، آهنگری، جوشکاری، لولهکشی و غیره، تخصص دارند.
-
شرایط دریافت این ویزا:
- توانایی نسبی در زبان
- ۲ سال تجربه ی تمام وقت در حرفه ی مورد نظر
- بودن حرفه ی انتخابی در فهرست مشاغل مورد نیاز کانادا
1-2 نیروی کار ماهر فدرال (Federal Skilled Worker Program- FSWP) :
این ویزا به افرادی داده میشود که تخصص آنها مورد نیاز کاناداست. پیش از اقدام به دریافت این ویزا، باید ببینید که آیا تخصص شما در فهرست مشاغل مورد نیاز کانادا وجود دارد و آیا میتوانید امتیازهای لازم را کسب کنید یا خیر.
-
شرایط دریافت این ویزا:
- از ۱۰۰ امتیاز مربوط به این ویزا باید حداقل ۶۷ امتیاز به دست آورید.
- نمرهی آیلتس تان در زبان انگلیسی نباید کمتر از ۷ باشد.
- در صورت داشتن تسلط به زبان فرانسوی امتیاز بیشتری به شما تعلق میگیرد
1-3 برنامه تجربه کانادایی (The Canadian Experience Class) :
ویزای اقامت دائم تجربه کانادایی به افرادی تعلق میگیرد که ویزای تحصیلی یا کار موقت داشته و میخواهند آن را به ویزای اقامت دائم تغییر دهند. همچنین این افراد تجربه تحصیل و یا کار در کانادا را داشته و در جامعه کانادایی زندگی کردهاند.
-
شرایط دریافت این ویزا:
- متقاضی برای دریافت این ویزا باید حداقل ۱ سال از ۳ سال گذشته را در کانادا کار و زندگی کرده باشد.
- مهارت کاری شما باید در فهرست مشاغل کانادا و در سطحی باشد که مورد نظر این کشور است.
- باید به یکی از زبان های رسمی کانادا، انگلیسی (آیلتس۷ به بالا) یا فرانسوی، تسلط داشته باشید.
- سریعتر به نتیجه میرسد
- شما را با کارفرمایان کانادایی ارتباط میدهد
- کاغذبازی و زمان بررسی را بهشکلی چشمگیر کاهش میدهد.
- امکان تقویت و افزایش امتیاز در طول دوره حضور متقاضی در استخر متقاضیان را فراهم میکند
مزیتهای اصلی اکسپرس اینتری
متقاضیان واجد شرایط پس از ثبتنام الکترونیکی، وارد دستهای میشوند که به آن بهاصطلاح استخر میگویند. در این مرحله افراد برحسب امتیازی که کسب میکنند، ردهبندی میشوند. تجربهٔ کاری، سن، تحصیلات و … در کسب امتیاز مؤثرند. از میان نامزدهای دریافت اقامت دائم، دولت کانادا افراد را برحسب امتیاز و رتبهشان انتخاب میکند. به کسانی که انتخاب میشوند دعوتنامهای برای درخواست اقامت دائم ارائه میشود.
کسانی که دعوتنامه دریافت میکنند باید طی ۶۰ روز درخواستشان را برای دریافت اقامت دائم درقالب یکی از برنامههایی که پیشتر اشاره کردیم، کامل و هزینهٔ مربوطه را پرداخت کنند. زمان بررسی درخواستهایی که از طریق اکسپرس اینتری ارائه میشوند، ۶ ماه است.
خوب است بدانید کارفرمایان بسیاری در کانادا بهدنبال جذب نیروی متخصص در کمترین زمان هستند. اگر پیشنهاد شغلی از کارفرمای معتبر کانادایی داشته باشید، سریعتر به اقامت دائم دست پیدا میکنید.
2- برنامه کاندید استانی
این ویزا به افرادی داده میشود که در کار خود نسبتا تخصص دارند و میتوانند با حرفهی خود به اقتصاد کانادا کمک کنند. این نیروهای کار به استانهای مختلف کانادا که تقاضای آنها بالاتر است، فرستاده میشوند.
استانها و قلمروهای کانادا، برنامههای ویژهی خود را برای پذیرش نیروی متخصص دارند. معمولا این برنامهها سریعتر از دیگر برنامههای رایج مهاجرت به کانادا به نتیجه میرسند. متقاضی باید درخواست خود را به استان یا قلمرو انتخابی ارائه کند. هر استان دریافت گواهی انتخاب دست کم یک جریان مهاجرتی دارد که با برنامهی فدرال اکسپرس اینتری همخوانی دارد. درصورت پذیرش درخواست متقاضی باید درخواست دریافت اقامت دائم خود را به ادارهی مهاجرت و شهروندی کانادا اعلام کند.
استانهای نوناوات و کبک از این برنامههای استانی پیروی نمیکنند و برنامههای ویژه خود را دارند.
3- برنامه مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
مبلغ سرمایهگذاری پس از ۵ سال به متقاضی بازگردانده میشود. دورهی ۵ سالهی سرمایهگذاری از صدور گواهی انتخاب و حتی پیش از ورود فرد به کانادا، شروع میشود. باید بدانید معمولا هزینهای مربوط به امور بانکی و سرمایهگذاری از متقاضی مهاجرت به کانادا دریافت میشود.
همچنین میتوانید توسط بنگاه های مالی کانادا این سرمایه را تأمین کنید و تنها سود ۵ سالهی این مبلغ را که ۳۳۰ هزار دلار است، پرداخت کنید.
پذیرفتهشدگان، گواهی انتخاب استان کبک را دریافت میکنند و میتوانند از دولت فدرال کانادا درخواست اقامت دائم کنند. انجام معاینهی پزشکی و بررسی سوءپیشینه ضروری است.
- اگر قصد دارید با سرمایهگذاری غیرفعال برای مهاجرت به کانادا اقدام کنید، باید در ایالت کبک سرمایهگذاری کنید. برای این هدف باید:
- تا قبل از دریافت اقامت دائم در استان کبک اقامت کنید
- دارایی خالصی معادل ۲ میلیون دلار داشته باشید.
- دارای ۲ سال سابقهی کار مدیریتی یا ادارهی یک کسبوکار در طول ۵ سال گذشته باشید
- مبلغ ۱.۲ میلیون دلار را در بنگاهی تأییدشده توسط دولت، برای ۵ سال و بدون سود سرمایهگذاری کنید.
4- برنامه کارآفرینی
برای مهاجرت به کانادا از این طریق باید کسبوکاری را در کبک خریده یا راهاندازی و اداره کنید. برای کسبوکار مورد نظر، باید از بنگاههای حمایتگر یا مراکز کارآفرینی دانشگاهی کبک پیشنهاد خدمات دریافت کرده باشید. میتوانید این کار را با شرکای خود انجام دهید، ۳ نفر از شرکا میتوانند غیرکانادایی باشند، به شرطی که درخواست دریافت اقامتشان از این طریق و برای پروژهٔ مشترکتان موردتأیید استان کبک قرار گرفته باشد. دیگر شرایط این برنامه عبارتاند از:
- ارائه طرح کامل کسب و کار
- موجودی ۲۰۰ هزار یا ۳۰۰ هزار دلاری به حساب کسبوکار، در بانک یا مؤسسات مالی کبک برای کسبوکارهای خارج و داخل کلان شهر مونترال
- اثبات اینکه ارزش دارایی قانونی شما و همسرتان دستکم مبلغ ۹۰۰ هزار دلار کاناداست
هزینهی درخواست برای متقاضی، ۱۰۸۰ دلار و برای همسر و فرزندان ۱۷۱ دلار کاناداست.
موجودی حساب کسبوکار به عنوان ضمانت اجرایی طرح در نظر گرفته میشود و پس از ارائه طرح کسبوکار و اثبات اجرایی بودن آن بازگردانده میشود
دررابطه با کسبوکار باید نکاتی را در نظر بگیرید:
- برای راهاندازی کسبوکار باید مالک ۲۵ درصد سهام آن باشید. چنانچه کسبوکار را می خرید، باید مالک ۵۱ درصد سهام آن باشید
- کسب و کار مورد نظر نباید در حوزهی ساخت و ساز و معاملهی املاک، کارگزاری بیمه، مؤسسات اعتباردهنده، وصول چک و گرو گذاری و شرکتهای مربوط به صنعت پورنوگرافی باشد
- اثبات اینکه ارزش دارایی قانونی شما و همسرتان دستکم مبلغ ۹۰۰ هزار دلار کاناداست.
- کسبوکاری که میخرید باید ۵ سال پیش از ارائهی درخواستتان فعال بوده باشد.
5- برنامه خوداشتغالی
هزینهی درخواست مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی برای هر نفر، ۱۵۴۰ دلار و زمان بررسی درخواست ۲۴ ماه است.
- تجربهی مرتبط در زمینهی فرهنگی و ورزشی داشته باشید
- به حوزهی فرهنگی و ورزشی کانادا کمک قابل توجهی کنید
- معیارهای لازم در این برنامه را داشته باشید
- نیازمندیهای پزشکی، امنیتی و دیگر شرایط لازم را تأمین کنید
- معیارهای انتخاب شامل تجربه، تحصیلات، سن، مهارت زبان و قابلیت وفقپذیری هستند. بهتر است برای شفافیت بیشتر دربارهی تجربه مرتبط به سایت مهاجرت و شهروندی کانادا مراجعه کنید و یا از کارشناسان مجرب ما در ایران کانادا کمک بگیرید.
مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی در کبک:
هزینهی درخواست برای متقاضی، ۱۰۸۰ دلار و برای همسر و فرزندان ۱۷۱ دلار کاناداست.
- موجودی ۲۵ هزار و ۵۰ هزار دلاری در بانک یا مؤسسات مالی محل کارتان برای کار در خارج و داخل کلان شهر مونترال
- اثبات اینکه ارزش دارایی قانونی شما و همسرتان دستکم مبلغ ۱۰۰ هزار دلار کاناداست
- دستکم ۲ سال سابقهٔ کار خوداشتغالی در زمینهای که برای آن درخواستِ فعالیت دادهاید.
6- برنامه نیروی کار ماهر منتخب کبک
این برنامه مناسب کسانی است که دارای سابقهی کاری مناسب هستند و تصمیم به اقامت در استان کبک دارند .متقاضی در این طرح در قالب برنامه نیروی متخصص کبک (QSWP) یا برنامه تجربهٔ کبک (مناسب کسانی که تجربه کار یا تحصیل در ایالت کبک را دارند) ارزیابی می شوند.
متقاضی باید نخست درخواست خود را در قالب پروفایلی در بانک تقاضای کبک و از طریق درگاه Arrima ثبت کند. درصورت پذیرش درخواست اولیه، متقاضی باید درخواستی در درگاه Mon projet Québec ثبت کند. پذیرفته شدگان نهایی گواهی انتخاب کبک (CSQ) را دریافت میکنند. برای دریافت این گواهی برپایهی سیستم امتیازدهی کبک متقاضی باید امتیاز حداقلی را کسب کند. این امتیاز برای افراد مجرد ۵۰ و برای افراد متأهل ۵۹ است.
پس از دریافت CSQ متقاضی برای دریافت اقامت دائم به ادارهی مهاجرت و شهروندی کانادا درخواست میدهد تا امور مربوط به معاینهی پزشکی و تأیید عدم سوء پیشینه انجام شود.
هزینهٔ درخواست در این طرح، ۱۰۴۰ دلار کاناداست (درخواست اولیه رایگان است). مدت زمان لازم برای بررسی درخواست معمولا بین ۱۵ تا ۱۷ ماه است.
7- برنامه حمایت خانواده
افرادی که اجازهی اقامت دائم کانادا را داشته باشند، میتوانند اسپانسر بستگان خود شوند تا به کانادا آمده و به کار یا تحصیل در کانادا مشغول شوند.
فرد حامی برای این هدف باید دستکم ۱۸ سال داشته باشد و شهروند کانادا بوده یا اقامت دائم کانادا را داشته باشد. همچنین باید از عهدهٔ هزینههای مالی و تأمین نیازهای اولیهٔ فرد مورد حمایت ازجمله محل اقامت، خوراک و لباس برآید. درعین حال فرد موردنظر نباید نیازمند حمایت اجتماعی باشد.
ادارهٔ مهاجرت و شهروندی کانادا معمولا بررسی درخواستهای این کلاس را برای همسر و فرزندان در اولویت قرار میدهد.
هزینهی درخواست در این کلاس برای کودکان ۱۵۰دلار و برای بزرگسالان (۲۲ سال و بالاتر) ۱۰۴۰ دلار است.
- دریافت اقامت دائم برای همسر یا شریک قانونی دارای شرایط ویژهای است:
- فرد اسپانسر مسئولیت مالی همسر یا شریک قانونی را طی ۳ سالِ نخستِ دریافت اقائم دائم بهعهده دارد.
- همسری که از این طریق اقامت دائم دریافت کرده است تا ۵ سال اجازهٔ اسپانسر شدن برای همسر دیگری را نخواهد داشت.
-
علاوه بر این شهروندان کانادا یا دارندگان اقامت دائم می توانند با سوپر ویزای کانادا امکان اقامت والدین و پدربزرگ یا مادربزرگ خود را در کانادا فراهم کنند.
8- برنامه پرستار تمام وقت
روش دیگر در زیرمجموعهی مهاجرت کاری به کانادا، کار به عنوان مراقب کودک یا بهیار است. به این منظور داشتن تجربهی کار در کانادا ضروری است.
در این برنامه میتوانید بهعنوان مراقب کودک یا بهیار افراد نیازمند به مراقبتهای پزشکی درخواست اقامت دائم کنید. هزینهی درخواست از این طریق، ۱۰۴۰ دلار و مدت زمان لازم برای بررسی آن ۶ ماه است.
شرایط لازم برای اقدام از طریق این برنامه
داشتن تجربه کاری دستکم دوساله در این زمینه در کانادا
(باید طی 4 سال گذشته کسب شده باشد)
9- مهاجرت به کانادا از طریق کار یا تحصیل در ناحیهی آتلانتیک
برنامهی مهاجرتی پایلوت آتلانتیک برای مهاجرت به کانادا نتیجهی همکاری دولت فدرال با ۴ استان حاشیهی اقیانوس اطلس است که عبارتاند از:
نیوبرانزویک
New Brunswick
نیوفاوندلند اند لابرادور
newfoundland and labrador
نوا اسکاشیا
Nova Scotia
جزیره پرینس ادوارد
Prince Edward Island
- کارفرمایان در قالب ۳ طرح امکان استخدام متقاضیان را دارند:
- طرح تخصصی سطح بالای آتلانتیک
- طرح تخصصی میانه آتلانتیک
- طرح فارغالتحصیلان غیرکانادایی آتلانتیک
-
شرایطی ازجمله شغل موردنظر، مهارت، تجربه و تحصیلات، مهارت زبان انگلیسی یا فرانسه و تمکن مالی در پذیرش یا رد درخواست شما مؤثر هستند.
-
هزینهی درخواست در این برنامه ۱۰۴۰ دلار کانادا و زمان بررسی ۶ ماه است.
10- ویزای استارتآپ
نوآور هستند
توانایی رقابت را در مقیاس جهانی دارند.
توانایی اشتغالزایی برای شهروندان کانادا را دارند
اگر ایدهای نوآورانه برای کسبوکار دارید، میتوانید با کسب تأیید و حمایت سازمانهای موردتأیید کانادا، شانس دریافت اقامت دائم را افزایش دهید.
در مدت انتظار برای بررسی درخواست ویزای استارتاپ میتوانید برای اجازهی کار موقت درخواست کنید و با ورود به کانادا، اقدامات راهاندازی کسبوکار را در پیش بگیرید.
- برای اینکه بتوانید از طریق این برنامه درخواست اقامت دائم کنید، باید شرایط زیر را داشته باشید:
- کسبوکاری موردتأیید
- نامهی حمایت یکی از سازمانهای موردتأیید کانادا
- تسلط قابلقبول به زبان انگلیسی یا فرانسه
- سرمایهی کافی برای استقرار در کانادا
-
برای اینکه کسبوکارتان مورد تأیید قرار بگیرد باید برخی نیازمندیها را تأمین کند. سازمانهای مختلف سازوکار ویژهی خود را برای بررسی و حمایت از کسبوکارها را دارند. باید با هر سازمان جداگانه تماس برقرار کنید. ممکن است لازم باشد، ایدهتان را حضوری برای آنها توصیف و معرفی کنید.
-
بدون مدرک زبان معتبر، درخواست شما بررسی نخواهد شد.
-
هزینهی درخواست ویزای استارتآپ برای متقاضی، ۱۵۴۰ دلار و زمان بررسی بین ۱۲ تا ۱۶ ماه است.
رشد بالای اقتصادی
جامعه چند فرهنگی و تنوع زیاد ملیتی و قومیتی
امنیت و خدمات اجتماعی مناسب
شرایط تحصیلی مناسب دانشآموزان و دانشجویان بین المللی
وجود دانشگاههای معتبر و سطح علمی خوب کالجها
امکان کار در کنار تحصیل
بورسیههای تحصیلی متنوع
پایینتر بودن هزینههای تحصیلی نسبت به کشورهای مشابه
امکان اخذ اقامت همراه برای همسر و فرزندان
امکان اقدام برای اقامت دائم پس از تحصیل
امکان دریافت تخفیفهای مالیاتی پس از تحصیل
فرآیند نسبتا راحت اخذ ویزای تحصیلی
کانادا یکی از بهترین سیستمهای آموزشی دنیا را به خود اختصاص داده است. سیستم آموزشی کانادا در ایالت های مختلف با یکدیگر فرق دارد اما بهطور کلی، آموزش اجباری از ۵ سالگی و دوره پیش دبستانی آغاز میشود. البته در بعضی از استانها کودکان یک سال زودتر هم در مدارس پذیرش میشوند. دورهٔ دانشآموزی در کانادا تا ۱۳ سال بعد، یعنی تا سنین ۱۷-۱۸ سالگی ادامه پیدا میکند.
مدارس کانادا به ترتیب شامل مدارس ابتدایی ، راهنمایی ، دوره اول دبیرستان و دوره دوم دبیرستان است. که سطحبندی هریک از مقاطع را در ادامه مشاهده میکنید.
2 تا 5 سال
پیشدبستانی یا مهدکودک
6 تا 11 سال
ابتدایی
12 تا 14 سال
دوره اول دبیرستان
15 تا 18 سال
دوره دوم دبیرستان
دانشآموزان پس از اتمام تحصیل در مدرسه، اگر قصد ادامه تحصیل یا مهارتافزایی دارند، میتوانند وارد دانشگاه شده و به ادامه تحصیل بپردازند یا وارد کالج و مؤسسات فنی شوند.
کالج برخلاف دانشگاه، بیش از هرچیزی روی افزایش مهارتهای فنی و دورههای تخصصی تأکید دارد و اگر وارد کالج یا مؤسسات فنی شوید، پس از پایان دوره، با توجه به مهارت کسب شدهتان، مدرکهای فنی متفاوت یا حتی لیسانس دریافت میکنید. توجه کنید که دانشجویان بینالمللی، برای ادامهٔ تحصیل در مقاطع دانشگاهی و کالج، نیاز به ارائه مدرک زبان دارند و اگر امکان ارائه مدرک زبان نداشته باشید، باید قبل از گذراندن دوره تحصیلیتان، یک یا دوترم، در دورههای آموزش زبان شرکت کنید.
پذیرش در دانشگاههای کانادا، براساس نمرات دبیرستان و سوابق تحصیلی انجام میگیرد. مانند ایران، دورهٔ لیسانس ۴ سال، دورهٔ فوقلیسانس ۲ سال و دورهٔ دکتری بین ۲ تا ۵ سال است. چنانچه در نظردارید برای مقاطع فوقلیسانس و دکتری در کانادا اقدام کنید، باید معدل مقطع پایینترتان بیشتر از ۱۴ و حداقل نمرهٔ IELTS شما ۶.۵ باشد.
شرایط تحصیل در کانادا
شرایط مناسب تحصیلی و فرآیند نسبتا آسان پذیرش بسیاری از افراد را به سمت اخذ ویزای تحصیلی در کانادا سوق میدهد. دولت کانادا، همه ساله پذیرای چند دههزار دانشجوی بینالمللی است و بر اساس سیاستهای مهاجرتی جدید، قصد دارد تا این ظرفیت را افزایش دهد. بهطور کلی، شرایط عمومی و اختصاصی اخذ ویزای تحصیلی کانادا به صورت زیر است:
پذیرش:
برای تحصیل در مدارس کانادا داشتن حداقل 4 سال سن، ارائه مدارک تحصیلی و توصیهنامه در صورت وجود از شرایط اولیهی اخذ پذیرش تحصیلی است. برای تحصیل در مقطع کالج تنها کافی است دیپلم خود را با با معدلی قابل قبول ارائه کنید. معدل دیپلم برای پذیرش در مقطع لیسانس هم الزامی است و معدل شما در این حالت نباید کمتر از 14 باشد. برای اخذ پذیرش در دورهی کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس، معدل دوره کارشناسی شما باید بالای 14 باشد. برای دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، ارائه توصیهنامه تحصیلی یا (Recommendation letter) از یک یا چند استاد دانشگاه دوره کارشناسیتان مورد نیاز است. برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری نیز نیازمند داشتن مقالهی علمی چاپ شده در نشریات معتبر جهان هستید.
مدرک زبان:
- کارشناسی: حداقل نمره ۶ در آزمون آیلتس
- کارشناسی ارشد: حداقل نمره ۶٫۵ در آزمون آیلتس
- دکترا: حداقل نمره ۷ در آزمون آیلتس
اثبات توانایی مالی:
دانش آموز یا دانشجو باید مدارک مرتبط با تمکن مالی خود را جهت اخذ ویزای تحصیلی ارائه کند. مدرک تمکن مالی شما باید توانایی مالی شما را در پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در کانادا نشان میدهد.
هزینه تحصیل در کانادا
اجازه کار ضمن تحصیل
یکی از خصوصیات مثبت تحصیل در کانادا، امکان کار ضمن تحصیل برای دانشجویان است. بسیاری از دولتها در کشورهای توسعهیافته، به دانشجویان بین المللی اجازه کار نمیدهند اما دولت کانادا این امکان را برای دانشجویان خارجی فراهم کرده است که درکنار تحصیل، مشغول به کار شوند .
شما میتوانید همزمان با تحصیل، بهصورت پارهوقت در دانشگاه خود مشغول به کار شده یا ۲۰ ساعت در هفته، خارج از محیط دانشگاه، کار کنید.
تحصیل رایگان در کانادا
- 1. اسکالرشیپ (Scholarship)
- 2. گرنت (Grant)
- 3. بورساری (Bursary)
- دریافت بورسیه تحصیلی در کانادا در مقاطع پایینتر از دکتری بسیار سخت است و تنها به افراد محدودی بورسیه تعلق میگیرد.
- این امکان برای دانشجویان دکتری بسیار راحتتر است و بسیاری از دانشجویان دکتری از انواع بورسیههای تحصیلی برخوردار خواهند بود.
- رشته های فنی و مهندسی از احتمال بیشتری برای دریافت بورس تحصیلی برخوردارند. کمک هزینههای تحصیلی در کانادا، بلاعوض هستند.
- کمک هزینهٔ تحصیلی، فاند تحقیقاتی، بورسیههای مقاطع تحصیلی، بورسیههای خارج از دانشگاه مانند ونیه، ترودو، پست داک، بنتینگ، کوئین الیزابت دوم و بورس وزارت خارجهٔ کانادا، انواع حمایت های مالی است که به دانشجویان اختصاص پیدا میکند و میزان آنها نسبت به نوعشان، بودجهٔ شرکت اختصاص دهنده و هزینههای آموزشی، متفاوت است.