با ســاناگیتی مهاجرتی مطمئن به …

کانـــــادا

328574-P9NGDX-71-min-1024x717

در سال های اخیر ، افراد بسیاری در سرتاسر دنیا قصد مهاجرت به کانادا را داشته‌اند و روزانه به تعداد آنها افزوده می‌شود. اما بیشتر مردم نمی‌دانند چطور و چگونه باید برای سفر یا مهاجرت به کانادا اقدام کنند تا درخواست آنها پذیرفته شود. پروسه دریافت ویزای کانادا به دلیل بررسی‌های متعدد و تشریفات اداری، بسیار پیچیده است. با این حال اگر بدانید مقامات کانادایی از متقاضیان سفر به این کشور چه می‌خواهند، می‌توانید مسیر درستی برای گرفتن ویزای کانادا انتخاب کنید.  با توجه به اهداف و شرایط شخصی، روش‌های گوناگونی برای دریافت ویزای کانادا وجود دارد. همراه با تیم ساناگیتی باشید تا در مورد این ویزاها و شرایط اخذ آنها اطلاعات لازم را با شما به اشتراک بگذاریم.

ویزاهای اقامت موقت کانادا

ویزاهای اقامت دائم به کانادا

ویزای توریستی
ویزای تحصیلی
ویزای ویژه
اکسپرس اینتری
برنامه کاندید استانی
مهاجرت سرمایه ‌گذاری
ویزای تجارت
ویزا تولد فرزند
اقامت موقت
برنامه کارآفرینی
برنامه خوداشتغالی
نیروی کار ماهر
ویزای کاری
برنامه حمایت خانواده
پرستار تمام وقت
مهاجرت آتلانتیک
ویزای استارت‌آپ

ویزای اقامت موقت کانادا

ویزای موقت کانادا ، نوعی از ویزا است که دارنده ویزا می‌تواند به مدت مشخصی – ۶ ماه یا کمتر – وارد کانادا شود. آنها پس از سپری شدن این زمان، باید خاک کانادا را ترک نمایند. افرادی که ویزای موقت دارند برای تمدید اقامت‌شان در این کشور باید وضعیت ویزای موقت خود را تغییر بدهند. از طرفی اگر سفارت کانادا با مشاهده پرونده‌تان متقاعد شود که قوانین ویزا را نقض نمی‌کنید، ممکن است ویزایی با اعتباری طولانی، معمولا تا پایان تاریخ انقضای گذرنامه، به شما بدهد.

1- ویزای توریستی

دارنده این نوع ویزا می‌تواند که با اهداف گردشگری، شرکت در کنفرانس یا همایش، دیدار اعضای خانواده یا دوستان و … وارد کانادا شود. این نوع ویزا خود به دو نوع سینگل و مولتیپل تقسیم می‌شود. دارندگان ویزای سینگل تا پایان اعتبار ویزای‌شان می‌توانند در کانادا بمانند اما در صورت خروج زودتر از پایان اعتبار ویزا برای ورود مجدد دوباره باید ویزا بگیرند. دارندگان ویزای مولتیپل که به آن ویزای مولتی یا ویزای ۵ ساله کانادا هم می‌گویند، می‌توانند تا پایان اعتبار ویزای خود به ‌صورت نامحدود به کانادا رفت ‌وآمد کنند و در هر بار ورود به کانادا حداکثر ۶ ماه در این کشور اقامت داشته باشند.

2- ویزای تحصیلی

این ویزا به افرادی داده می‌شود که از یک دانشگاه کانادایی معتبر جهت ادامه تحصیل پذیرش گرفته‌اند. اگر شما قصد تحصیل در کانادا به مدت کمتر از ۶ ماه را دارید، می‌توانید فقط ویزای توریستی دریافت کنید؛ اما برای اقامت بیش از ۶ ماه ، به ویزای تحصیلی نیاز خواهید داشت. اعتبار این ویزا تا پایان دورهی تحصیلی متقاضی است. ویزای تحصیلی به دو شکل ویزای دانش‌آموزی و ویزای دانشجویی اخذ می‌گردد. برای تحصیل در مدارس کانادا اخذ ویزای دانش‌آموزی ضروری است. تحصیل در مقاطع لیسانس، تحصیلات تکمیلی و دوره‌های کوتاه ‌مدت کالج‌ها یا مؤسسات معتبر نیز نیازمند اخذ ویزای دانشجویی است. والدین، همسر و فرزندان محصلین و دانشجویان در کشور کانادا نیز می‌توانند از طریق ویزای توریستی (TRV) به کانادا سفر کرده و در دوران تحصیل کنار عزیزان‌شان زندگی کنند. همچنین همسر متقاضی از طریق اخذ ویزای کاری نیز می‌تواند برای اخذ اقامت کانادا اقدام کند.

3- ویزای ویژه

ویزای ویژه به والدین یا پدرومادربزرگ‌های شهروندان کانادایی یا افرادی که اقامت موقت کانادا را دارند، اجازه می‌دهد که به عنوان همراه به کانادا آمده و مدت طولانی‌تری در کنار آنها زندگی کنند. البته فرد دعوت‌کننده باید ثابت کند که از نظر مالی توانایی حمایت از افراد متقاضی ویزای ویژه را دارد. این ویزا ۱۰ ساله است اما در اصل تا پایان اعتبار گذرنامه متقاضی اعتبار دارد. دارنده ی این ویزا در هر بار ورود به کانادا، می‌تواند حداکثر دو سال در این کشور اقامت کند.

4- ویزای تجارت، کسب و کار و یا اخذ نمایندگی

ویزای کسب ‌و کار یا نمایندگی‌ (Business Persons and Business Delegations Visa) به افرادی داده می‌شود که با اهداف کسب‌وکار به صورت فردی یا گروهی ، قصد سفر به کانادا دارند. بد نیست بدانید دارنده این ویزا اجازه ندارد در هیچ شرکتی در کانادا کار کند و فقط می‌تواند در مورد مسائل تجاری مذاکره و توافق‌های احتمالی را امضا کند. این ویزا حداکثر ۶ ماه اعتبار دارد. . بهتر است دارنده این ویزا فقط ۶ ماه یا حتی کمتر در خاک کانادا بماند. سفارت می‌تواند اعتبار ۳، ۵ یا حتی ۱۰ ساله ه ویزای‌ متقاضی بدهد. اما هر بار اقامت‌ متقاضی در کانادا نباید بیش از ۶ ماه طول بکشد.

5- ویزا برای متقاضیان به هدف تولد فرزند در کشور کانادا

این ویزا به افرادی داده می‌شود که تمام معیارهای اقامت موقت در کانادا را دارند و البته قصد دارند فرزند خود را در کانادا به دنیا بیاورند. فرزندانی که در کانادا متولد می‌شوند، خود به خود شهروند کانادا به حساب می‌آیند. مدت زمان اعتبار این ویزا فقط ۶ ماه است. حتی اگر سفارت زمان بیشتری به ویزا اختصاص بدهد، فرد نباید بیش از ۶ ماه در این کشور بماند. لازم به ذکر است این ویزا به زنان اجازه نمی‌دهد که از مزایای پزشکی و اجتماعی ویژهی شهروندان کانادا استفاده کنند. همچنین اجازه‌ی اقامت دائم و درخواست شهروندی نیز به مادران داده نخواهد شد

6- اقامت موقت

اقامت موقت یا TRV برای افرادی است که با اهداف متفاوتی قصد سفر به کانادا را دارند. این اجازه فقط برای مدت زمانی است که فرد لازم دارد در کانادا حضور داشته باشد، مثلا حدود ۲ هفته برای شرکت در یک کارگاه آموزشی

7-ویزای کاری

کانادا به این دلیل که کشور پیشرفته‌ای است، فرصت ‌های شغلی با درآمدهای خوب بسیاری دارد. به همین دلیل مردم از سراسر دنیا تقاضای کار در این کشور را دارند.

ویزای اقامت دائم کانادا

ویزاهای اقامت دائم کانادا، ویزاهایی هستند که به دارنده‌ی آن اجازه سکونت دائمی در کانادا اعطا می‌شود. این ویزاها به نام ویزاهای مهاجرتی هم معروف ‌اند و چند نوع متفاوت دارند.

1- اکسپرس اینتری (Express Entry)

برنامه‌ی اکسپرس اینتری، برنامه‌ی مهاجرتی الکترونیکی است که دولت کانادا آن را طراحی کرده است. این برنامه به افراد سراسر دنیا اجازه می‌دهد که بر اساس مهارت‌ها و تجربه کاری‌شان برای دریافت اقامت دائم کانادا اقدام ‌کنند. به‌عبارت دیگر، اکسپرس اینتری به‌خودی‌خود برنامه‌ی مهاجرتی نیست، بلکه روشی برای ارزیابی و انتخاب مهاجران توسط اداره‌ی مهاجرت و شهروندی کاناداست. این روش در برنامه‌های مختلف ازجمله موارد زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

1-1 برنامه تجاری متخصصان فدرال (Federal Skilled Trades Program- FSTP) :

این ویزای اقامت دائم به صاحبان کسب ‌و کاری داده می‌شود که در مشاغلی مانند نجاری، مکانیک هواپیما، اپراتورهای جرثقیل، مکانیک تجهیزات سنگین، برق، ماشین‌آلات، آهنگری، جوشکاری، لوله‌کشی و غیره، تخصص دارند.

1-2 نیروی کار ماهر فدرال (Federal Skilled Worker Program- FSWP) :

این ویزا به افرادی داده می‌شود که تخصص آنها مورد نیاز کاناداست. پیش از اقدام به دریافت این ویزا، باید ببینید که آیا تخصص شما در فهرست مشاغل مورد نیاز کانادا وجود دارد و آیا می‌توانید امتیازهای لازم را کسب کنید یا خیر.

1-3 برنامه تجربه کانادایی (The Canadian Experience Class) :

ویزای اقامت دائم تجربه کانادایی به افرادی تعلق می‌گیرد که ویزای تحصیلی یا کار موقت داشته و می‌خواهند آن را به ویزای اقامت دائم تغییر دهند. همچنین این افراد تجربه تحصیل و یا کار در کانادا را داشته و در جامعه کانادایی زندگی کرده‌اند.

مزیت‌های اصلی اکسپرس اینتری

متقاضیان واجد شرایط  پس از ثبت‌نام الکترونیکی، وارد دسته‌ای می‌شوند که به آن به‌اصطلاح استخر می‌گویند. در این مرحله افراد برحسب امتیازی که کسب‌ می‌کنند، رده‌بندی می‌شوند. تجربهٔ کاری، سن، تحصیلات و … در کسب امتیاز مؤثرند. از میان نامزدهای دریافت اقامت دائم، دولت کانادا افراد را برحسب امتیاز و رتبه‌شان انتخاب می‌کند. به کسانی که انتخاب می‌شوند دعوت‌نامه‌ای برای درخواست اقامت دائم ارائه می‌شود.

کسانی که دعوت‌نامه دریافت می‌کنند باید طی ۶۰ روز درخواست‌شان را برای دریافت اقامت دائم درقالب یکی از برنامه‌هایی که پیش‌تر اشاره کردیم، کامل و هزینه‌ٔ مربوطه را پرداخت کنند. زمان بررسی درخواست‌هایی که از طریق اکسپرس اینتری ارائه می‌شوند، ۶ ماه است.

خوب است بدانید کارفرمایان بسیاری در کانادا به‌دنبال جذب نیروی متخصص در کمترین زمان هستند. اگر پیشنهاد شغلی از کارفرمای معتبر کانادایی داشته باشید، سریع‌تر به اقامت دائم دست پیدا می‌کنید.

2- برنامه کاندید استانی

این ویزا به افرادی داده می‌شود که در کار خود نسبتا تخصص دارند و می‌توانند با حرفه‌ی خود به اقتصاد کانادا کمک کنند. این نیروهای کار به استان‌های مختلف کانادا که تقاضای آنها بالاتر است، فرستاده می‌شوند.

استان‌ها و قلمروهای کانادا، برنامه‌های ویژه‌ی خود را برای پذیرش نیروی متخصص دارند. معمولا این برنامه‌ها سریع‌تر از دیگر برنامه‌های رایج مهاجرت به کانادا به نتیجه می‌رسند. متقاضی باید درخواست خود را به استان یا قلمرو انتخابی ارائه کند. هر استان دریافت گواهی انتخاب دست ‌کم یک جریان مهاجرتی دارد که با برنامه‌ی فدرال اکسپرس اینتری همخوانی دارد. درصورت پذیرش درخواست متقاضی باید درخواست دریافت اقامت دائم خود را به اداره‌ی مهاجرت و شهروندی کانادا اعلام کند.

استان‌های نوناوات و کبک از این برنامه‌های استانی پیروی نمی‌کنند و برنامه‌های ویژه خود را دارند.

3- برنامه مهاجرت از طریق سرمایه ‌گذاری

مبلغ سرمایه‌گذاری پس از ۵ سال به متقاضی بازگردانده می‌شود. دوره‌ی ۵ ساله‌ی سرمایه‌گذاری از صدور گواهی انتخاب و حتی پیش از ورود فرد به کانادا، شروع می‌شود. باید بدانید معمولا هزینه‌ای مربوط به امور بانکی و سرمایه‌گذاری از متقاضی مهاجرت به کانادا دریافت می‌شود.

همچنین می‌توانید توسط بنگاه های مالی کانادا این سرمایه را تأمین کنید و تنها سود ۵ ساله‌ی این مبلغ را که ۳۳۰ هزار دلار است، پرداخت کنید.

پذیرفته‌شدگان، گواهی انتخاب استان کبک را دریافت می‌کنند و می‌توانند از دولت فدرال کانادا درخواست اقامت دائم کنند. انجام معاینهی پزشکی و بررسی سوءپیشینه ضروری است.

4- برنامه کارآفرینی

برای مهاجرت به کانادا از این طریق باید کسب‌وکاری را در کبک خریده یا راه‌اندازی و اداره کنید. برای کسب‌وکار مورد نظر، باید از بنگاه‌های حمایت‌گر یا مراکز کارآفرینی دانشگاهی کبک پیشنهاد خدمات دریافت کرده باشید. می‌توانید این کار را با شرکای خود انجام دهید، ۳ نفر از شرکا می‌توانند غیرکانادایی باشند، به ‌شرطی که درخواست دریافت اقامت‌شان از این طریق و برای پروژهٔ مشترک‌تان موردتأیید استان کبک قرار گرفته باشد. دیگر شرایط این برنامه عبارت‌اند از:

هزینه‌ی درخواست برای متقاضی، ۱۰۸۰ دلار و برای همسر و فرزندان ۱۷۱ دلار کاناداست.

موجودی حساب کسب‌وکار به عنوان ضمانت اجرایی طرح در نظر گرفته می‌شود و پس از ارائه طرح کسب‌وکار و اثبات اجرایی بودن آن بازگردانده می‌شود

دررابطه با کسب‌وکار باید نکاتی را در نظر بگیرید:

5- برنامه خوداشتغالی

برنامه‌ی خوداشتغالی کانادا به شما امکان مهاجرت و اقامت دائم را در این کشور می‌دهد. نکته‌ی مهم در این برنامه داشتن تجربه خود اشتغالی در حوزه‌ی فرهنگ و ورزش است. برای این هدف باید:

هزینه‌ی درخواست مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی برای هر نفر، ۱۵۴۰ دلار و زمان بررسی درخواست ۲۴ ماه است.

مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی در کبک:

برای مهاجرت به کبک از طریق خوداشتغالی باید بتوانید از طریق انجام مهارت یا حرفه‌ای خاص در استان کبک شغل یا حرفه‌ای برای خود ایجاد کنید. دیگر شرایط این برنامه عبارت‌اند از:

هزینه‌ی درخواست برای متقاضی، ۱۰۸۰ دلار و برای همسر و فرزندان ۱۷۱ دلار کاناداست.

6- برنامه نیروی کار ماهر منتخب کبک

این برنامه مناسب کسانی است که دارای سابقه‌ی کاری مناسب هستند و تصمیم به اقامت در استان کبک دارند .متقاضی در این طرح در قالب برنامه نیروی متخصص کبک (QSWP) یا برنامه تجربهٔ کبک (مناسب کسانی که تجربه کار یا تحصیل در ایالت کبک را دارند) ارزیابی می‌ شوند.

متقاضی باید نخست درخواست خود را در قالب پروفایلی در بانک تقاضای کبک و از طریق درگاه Arrima ثبت کند. درصورت پذیرش درخواست اولیه، متقاضی باید درخواستی در درگاه Mon projet Québec  ثبت کند. پذیرفته ‌شدگان نهایی گواهی انتخاب کبک (CSQ) را دریافت می‌کنند. برای دریافت این گواهی برپایه‌ی سیستم امتیازدهی کبک متقاضی باید امتیاز حداقلی را کسب کند. این امتیاز برای افراد مجرد ۵۰ و برای افراد متأهل ۵۹ است.

پس از دریافت CSQ متقاضی برای دریافت اقامت دائم به اداره‌ی مهاجرت و شهروندی کانادا درخواست می‌دهد تا امور مربوط به معاینه‌ی پزشکی و تأیید عدم سوء پیشینه انجام شود.

هزینهٔ درخواست در این طرح، ۱۰۴۰ دلار کاناداست (درخواست اولیه رایگان است). مدت زمان لازم برای بررسی درخواست معمولا بین ۱۵ تا ۱۷ ماه است.

7- برنامه حمایت خانواده

افرادی که اجازه‌ی اقامت دائم کانادا را داشته باشند، می‌توانند اسپانسر بستگان‌ خود شوند تا به کانادا آمده و به کار یا تحصیل در کانادا مشغول شوند.


فرد حامی برای این هدف باید دست‌کم ۱۸ سال داشته باشد و شهروند کانادا بوده یا اقامت دائم کانادا را داشته باشد. همچنین باید از عهدهٔ هزینه‌‌های مالی و تأمین نیازهای اولیهٔ فرد مورد حمایت ازجمله محل اقامت، خوراک و لباس برآید. درعین حال فرد موردنظر نباید نیازمند حمایت اجتماعی باشد.

ادارهٔ مهاجرت و شهروندی کانادا معمولا بررسی درخواست‌های این کلاس را برای همسر و فرزندان در اولویت قرار می‌دهد.

هزینه‌ی درخواست در این کلاس برای کودکان ۱۵۰دلار و برای بزرگسالان (۲۲ سال و بالاتر) ۱۰۴۰ دلار است.

8- برنامه پرستار تمام وقت

روش دیگر در زیرمجموعه‌ی مهاجرت کاری به کانادا، کار به‌ عنوان مراقب کودک یا بهیار است. به این منظور داشتن تجربه‌ی کار در کانادا ضروری است.


در این برنامه می‌توانید به‌عنوان مراقب کودک یا بهیار افراد نیازمند به مراقبت‌های پزشکی درخواست اقامت دائم کنید. هزینه‌ی درخواست از این طریق، ۱۰۴۰ دلار و مدت زمان لازم برای بررسی آن ۶ ماه است.

شرایط لازم برای اقدام از طریق این برنامه

داشتن تجربه کاری دست‌کم دوساله در این زمینه در کانادا
(باید طی 4 سال گذشته کسب شده باشد)

داشتن مدرک زبان قابل قبول
داشتن مدرک پرستاری، کمک ‌پرستاری یا بهیاری معتبر برای مراقبت از افراد نیازمند به مراقبت‌های پزشکی

9- مهاجرت به کانادا از طریق کار یا تحصیل در ناحیه‌ی آتلانتیک

برنامه‌ی مهاجرتی پایلوت آتلانتیک برای مهاجرت به کانادا نتیجه‌ی همکاری دولت فدرال با ۴ استان‌ حاشیه‌ی اقیانوس اطلس است که عبارت‌اند از:

نیوبرانزویک

New Brunswick

نیوفاوندلند اند لابرادور

newfoundland and labrador

نوا اسکاشیا

Nova Scotia

جزیره پرینس ادوارد

Prince Edward Island

پیش از هر چیز باید بدانید که برای مهاجرت به کانادا از این طریق باید دارای سابقهٔ کار در استان‌های چهارگانه یا دارای دیپلم دبیرستان‌های کانادا یا مدرکی معادل آن باشید. در این طرح چنانچه مایل به زندگی در این استان‌ها هستید و از کارفرمایان فعال در این استان‌ها پیشنهاد شغلی دارید، می‌توانید اقامت دائم کانادا را دریافت کنید. بدون پیشنهاد شغلی امکان ارائهٔ درخواست نخواهید داشت.

10- ویزای استارت‌آپ

برنامهٔ ویزای استارتاپ کانادا کارآفرینان و کسانی را هدف می‌گیرد که توانایی و مهارت راه‌اندازی کسب‌وکار را در کانادا دارند و :

نوآور هستند

توانایی رقابت را در مقیاس جهانی دارند.

توانایی اشتغال‌زایی برای شهروندان کانادا را دارند

اگر ایده‌ای نوآورانه برای کسب‌وکار دارید، می‌توانید با کسب تأیید و حمایت سازمان‌های موردتأیید کانادا، شانس دریافت اقامت دائم را افزایش دهید.

در مدت انتظار برای بررسی درخواست ویزای استارتاپ می‌توانید برای اجازه‌ی کار موقت درخواست کنید و با ورود به کانادا، اقدامات راه‌اندازی کسب‌وکار را در پیش بگیرید.

دولت کانادا به مهاجران دارنده‌ی ویزای استارتاپ کمک مالی نمی‌کند. شما باید نشان بدهید سرمایه‌ی کافی برای تأمین هزینه‌ی خود و وابستگان‌تان را پس از ورود به کانادا دارید. این مقدار پول بسته به تعداد اعضای خانواده متفاوت است. هم‌اکنون این رقم برای خانواده‌های یک، دو و سه‌نفره به‌ترتیب حدود ۱۳ هزار، ۱۶ هزار و ۱۹ هزار دلار کاناداست.
0
دانشجو و دانش‌آموز بین المللی مشغول به تحصیل در کانادا

رشد بالای اقتصادی

جامعه چند فرهنگی و تنوع زیاد ملیتی و قومیتی

امنیت و خدمات اجتماعی مناسب

شرایط تحصیلی مناسب دانش‌آموزان و دانشجویان بین المللی

وجود دانشگاه‌های معتبر و سطح علمی خوب کالج‌ها

امکان کار در کنار تحصیل

بورسیه‌های تحصیلی متنوع

پایین‌تر بودن هزینه‌های تحصیلی نسبت به کشورهای مشابه

امکان اخذ اقامت همراه برای همسر و فرزندان

امکان اقدام برای اقامت دائم پس از تحصیل

امکان دریافت تخفیف‌های مالیاتی پس از تحصیل

فرآیند نسبتا راحت اخذ ویزای تحصیلی

کانادا یکی از بهترین سیستم‌های آموزشی دنیا را به خود اختصاص داده‌ است. سیستم آموزشی کانادا در ایالت های مختلف با یکدیگر فرق دارد اما به‌طور کلی، آموزش اجباری از ۵ سالگی  و دوره پیش دبستانی آغاز می‌شود. البته در بعضی از استان‌ها کودکان یک سال زودتر هم در مدارس پذیرش می‌شوند. دورهٔ دانش‌آموزی در کانادا تا ۱۳ سال بعد، یعنی تا سنین ۱۷-۱۸ سالگی ادامه پیدا می‌کند.


مدارس کانادا به ترتیب شامل مدارس ابتدایی ، راهنمایی ، دوره اول دبیرستان و دوره دوم دبیرستان است. که سطح‌بندی هریک از مقاطع را در ادامه مشاهده می‌کنید.

 

2 تا 5 سال

پیش‌دبستانی یا مهدکودک

6 تا 11 سال

ابتدایی

12 تا 14 سال

دوره اول دبیرستان

15 تا 18 سال

دوره دوم دبیرستان

دانش‌آموزان پس از اتمام تحصیل در مدرسه، اگر قصد ادامه تحصیل یا مهارت‌افزایی دارند، می‌توانند وارد دانشگاه شده و به ادامه تحصیل بپردازند یا وارد کالج و مؤسسات فنی شوند.

کالج برخلاف دانشگاه، بیش از هرچیزی روی افزایش مهارت‌های فنی و دوره‌های تخصصی تأکید دارد و اگر وارد کالج یا مؤسسات فنی شوید، پس از پایان دوره، با توجه به مهارت کسب شده‌تان، مدرک‌های فنی متفاوت یا حتی لیسانس دریافت می‌کنید. توجه کنید که دانشجویان بین‌المللی، برای ادامهٔ تحصیل در مقاطع دانشگاهی و کالج، نیاز به ارائه مدرک زبان دارند و اگر امکان ارائه مدرک زبان نداشته‌ باشید، باید قبل از گذراندن دوره تحصیلی‌تان، یک یا دوترم، در دوره‌های آموزش زبان شرکت کنید.

پذیرش در دانشگاه‌های کانادا، براساس نمرات دبیرستان و سوابق تحصیلی انجام می‌گیرد. مانند ایران، دورهٔ لیسانس ۴ سال، دورهٔ فوق‌لیسانس ۲ سال و دورهٔ دکتری بین ۲ تا ۵ سال است. چنانچه در نظردارید برای مقاطع فوق‌لیسانس و دکتری در کانادا اقدام کنید، باید معدل مقطع پایین‌ترتان بیشتر از ۱۴ و حداقل نمرهٔ IELTS شما ۶.۵ باشد.

شرایط تحصیل در کانادا

شرایط مناسب تحصیلی و فرآیند نسبتا آسان پذیرش بسیاری از افراد را به سمت اخذ ویزای تحصیلی در کانادا سوق می‌دهد. دولت کانادا، همه ساله پذیرای چند ده‌هزار دانشجوی بین‌المللی است و بر اساس سیاست‌های مهاجرتی جدید، قصد دارد تا این ظرفیت را افزایش دهد. به‌طور کلی، شرایط عمومی و اختصاصی اخذ ویزای تحصیلی کانادا به صورت زیر است:

پذیرش:

شما قبل از هر چیزی باید از یک دانشگاه یا مرکز علمی معتبر در کانادا پذیرش گرفته باشید تا نامه‌ی پذیرش به همراه سایر مدارک‌تان به دولت کانادا ارسال شود.

برای تحصیل در مدارس کانادا داشتن حداقل 4 سال سن، ارائه مدارک تحصیلی و توصیه‌نامه در صورت وجود از شرایط اولیه‌ی اخذ پذیرش تحصیلی است. برای تحصیل در مقطع کالج تنها کافی است دیپلم خود را با با معدلی قابل قبول ارائه کنید. معدل دیپلم برای پذیرش در مقطع لیسانس هم الزامی است و معدل شما در این حالت نباید کمتر از 14 باشد. برای اخذ پذیرش در دوره‌ی کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس، معدل دوره کارشناسی شما باید بالای 14 باشد. برای دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، ارائه توصیه‌نامه تحصیلی یا (Recommendation letter) از یک یا چند استاد دانشگاه دوره کارشناسی‌تان مورد نیاز است. برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری نیز نیازمند داشتن مقاله‌ی علمی چاپ شده در نشریات معتبر جهان هستید.

مدرک زبان:

داشتن مدرک زبان معتبر ، یکی دیگر از شرایط اخذ پذیرش است. اگر مدرک زبان ندارید، باید قبل از ورود به دانشگاه موردنظرتان، حدودا دوترم آموزش زبان بگذرانید که با توجه به هزینهٔ آن، توصیه می‌کنیم قبل از اقدام برای مهاجرت، به یادگیری زبان و گرفتن مدرک‌تان، اقدام کنید. متقاضیان پذیرش تحصیلی در مقاطع مختلف باید نمرات زیر را کسب کنند:
دانشگاه‌های مختلف ممکن است نمرات کمتر یا بیشتری را درخواست کنند.

اثبات توانایی مالی:

دانش آموز یا دانشجو باید مدارک مرتبط با تمکن مالی خود را جهت اخذ ویزای تحصیلی ارائه کند. مدرک تمکن مالی شما باید توانایی مالی شما را در پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در کانادا نشان می‌دهد.

طبق اعلام دولت کانادا، شما برای گرفتن اقامت، نیاز به اثبات توانایی تأمین در حدود ده هزار دلار در سال برای یک نفر دارید. اگر با خانوادهٔ خود اقدام به اخذ ویزا کرده‌اید، ۴ هزار دلار برای اولین نفر ، و از نفر دوم به بعد، به ۳ هزار دلار ، نیاز خواهید داشت.
undraw_credit_card_payment_12va
درکنار شرایط اختصاصی دریافت ویزای تحصیلی، شرایط عمومی دریافت ویزا مانند سلامت جسمی و روانی، عدم داشتن سابقه کیفری و… را هم باید درنظر داشته‌باشید.
البته به این نکته توجه کنید که قوانین مهاجرتی پیچیده بوده و مدام در حال تغییرند و برای اطلاع دقیق از آن‌ها باید با وکلای متخصص مهاجرت مشورت کنید.
اخذ پذیرش در مقاطع فوق‌لیسانس و دکتری راحت‌تر از سایر مقاطع تحصیلی در این کشور است و ارائه هرگونه مدرک مبنی بر اینکه پس از اتمام دوره تحصیل، کانادا را ترک خواهید کرد، به موفقیت پذیرش ویزای تحصیلی شما کمک زیادی خواهد کرد.
داشتن پذیرش از دانشگاه‌های تراز اول کانادا، کمک زیادی به موفقیت شما در کسب اقامت تحصیلی خواهد کرد و هرچه سوابق تحصیلی بهتری داشته‌باشید، شانس شما در اخذ پذیرش از دانشگاه‌های برتر این کشور بیشتر می‌شود.

هزینه تحصیل در کانادا

کانادا، بین کشورهای توسعه‌یافته و تراز اول دنیا، کشور نسبتا ارزانی به‌حساب می‌آید. مخارج جاری زندگی در این کشور، به میزان قابل ملاحظه‌ای پایین‌تر از استرالیا، انگلستان و ایالات متحده آمریکاست.
هزینهٔ تحصیل در مدارس کانادا بسته به نوع مدرسه متفاوت است. شهریهٔ مدارس دولتی بین 10 تا ۱۵ هزار دلار در سال و شهریه مدارس خصوصی کانادا بسته به نوع مدرسه ممکن است تا دو الی سه برابر مدارس دولتی باشد. مدارس شبانه روزی هم از نوع مدارس خصوصی هستند که با توجه به هزینهٔ زندگی و اقامت دانش‌آموزان شهریهٔ بیشتری دریافت می‌کنند و شهریهٔ کل آنها تا 30 هزار دلار در سال می‌رسد.
مهم‌ترین هزینه پس از شهریه هزینه اقامت و مسکن شماست. به‌طور متوسط، هزینهٔ خرید مسکن در کانادا، ۹ برابر میانگین دستمزد سالیانه افراد است و این هزینه، از استانی به استان دیگر متفاوت است. مثلا اونتاریو (۱۰ برابر) و ونکوور (۱۴ برابر) بالاترین قیمت مسکن را به خود اختصاص داده‌اند؛ در صورتی‌که در استان نیوبرانزویک، قیمت مسکن، چیزی در حدود ۴ برابر میانگین دستمزد سالیانه است.
undraw_professor_8lrt
برای اجاره خانه در کانادا، باید ماهیانه، مبلغی در حدود ۸۰۰ تا ۲۸۰۰ دلار در نظر بگیرید. این مبلغ، با توجه به نوع خانه، متراژ، امکانات، موقعیت مکانی و استان مورد نظر، متفاوت است. بسیاری از دانشجویان، سکونت در خوابگاه را به اجاره کردن خانه ترجیح می‌دهند تا بتوانند در هزینه‌های جاری، صرفه‌جویی کنند. متوسط هزینهٔ اقامت در خوابگاه دانشجویی، بین ۲۵۰ تا ۷۰۰ دلار در ماه است.
undraw_at_home_octe
به‌جز هزینهٔ اقامت، هزینه‌های جاری مانند خوراک، پوشاک و تفریحات، قابل مدیریت و کنترل است. شما می‌توانید با خرید از حراجی‌های سالیانه و فصلی، بسیاری از لوازم مورد نیازتان را با تخفیف‌های مناسب خریداری کنید و بخش زیادی از هزینه‌های زندگی خود را مدیریت کنید. اما همانطور که قبلا هم اشاره شد، دولت کانادا از شما انتظار دارد که بتوانید به‌طور متوسط، برای یک سال، حدودا ۱۰ هزار دلار هزینه کنید. هزینهٔ زندگی متوسط در کانادا بدون اجارهٔ مسکن، ماهیانه از ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار خواهد بود که بخش بزرگی از آن به مدیریت اقتصادی شما بستگی دارد. نکتهٔ مهم این که اگر قرار است خانه‌ای را برای سکونت اجاره کنید، مالیاتی بر آن نخواهید پرداخت.
undraw_contract_uy56

اجازه کار ضمن تحصیل

یکی از خصوصیات مثبت تحصیل در کانادا، امکان کار ضمن تحصیل برای دانشجویان است. بسیاری از دولت‌ها در کشورهای توسعه‌یافته، به دانشجویان بین المللی اجازه کار نمی‌دهند اما دولت کانادا این امکان را برای دانشجویان خارجی فراهم کرده ‌است که درکنار تحصیل، مشغول به کار شوند .


شما می‌توانید همزمان با تحصیل، به‌صورت پاره‌وقت در دانشگاه خود مشغول به کار شده یا ۲۰ ساعت در هفته، خارج از محیط دانشگاه، کار کنید.

تحصیل رایگان در کانادا

دولت کانادا، برای تحصیلات دانشجویان، بورسیه‌های متنوعی را در نظر گرفته ‌است که درصورت دریافت آن، به میزان قابل توجهی، از هزینه‌های زندگی دانشجو، کاسته خواهدشد. به‌طور کلی، سه نوع کمک هزینهٔ تحصیلی در کانادا وجود دارد که می‌تواند بنا به شرایط متفاوت به دانشجو تعلق بگیرد:
گرنت (Grant) و بورساری (Bursary) در مواقعی به دانشجو تعلق می‌گیرد که او نیاز به کمک مالی داشته باشد و در این موارد، صلاحیت‌ علمی مطرح نیست. اما این دو دسته از کمک‌های مالی، چندان به دانشجویان بین‌المللی اختصاص پیدا نمی‌‌کنند.
اسکالرشیپ Scholarship یا فلوشیپ (fellowship) که عموما به دانشجویان دکتری تعلق می‌گیرد، بودجه و سرمایه‌گذاری خصوصی و شرکتی نهادهای مختلف، بر دانشجویان دکتری است که براساس صلاحیت‌های علمی به وی اختصاص پیدا می‌کند.

همین حالا فرم مهاجرت به کانادا را پر کنید…

فرم مهاجرت به کانادا

تحصیلات

وضعیت شغلی

اقوام و فامیل درجه یک در کانادا

سابقه سفرها

وضعیت مالی و شغلی